Annemieke Lenssinck

Ik ben Annemieke Lenssinck (1964), freelance journalist en tekstschrijver sinds 1997.

 

Van losse interviews tot en met de conceptontwikkeling en realisatie van een compleet magazine of bijzondere uitgave – ik heb er ruime ervaring mee. Ik ben nieuwsgierig en heb een brede interesse. Zet overal mijn tanden in. Ik heb veel plezier in wat ik doe. Dat zie je terug in mijn werk.

 

In 1992 begon ik bij NS op de redactie van De Koppeling, lange tijd de beste bedrijfskrant van ons land. Na mijn vertrek in 1997 ben ik altijd voor NS blijven werken. Voor SPOOR, het relatiemagazine van NS, maak ik sinds een jaar diverse rubrieken en verhalen.

 

Voor Trouw schrijf ik achtergrondverhalen en interviews in de serie Levenslessen. Samen met Roos Menkhorst maak ik voor de zaterdagbijlage Tijd van Trouw elke week de rubriek In de knip over geldzaken. Maartje Geels maakt hierbij de foto’s.

 

Voor Nestor, het magazine van Unie KBO, de grootste ouderenbond in Nederland, schrijf ik reportages en achtergrondverhalen. Ook ProRail is een belangrijke opdrachtgever. Ik maak ondermeer publiekskranten over grote spoorprojecten.

 

Ik werk graag samen met verschillende vormgevers en fotografen. Neem Willem de Bruijn en Louis Nouws, met wie ik jarenlang het succesvolle collectief BLADEN&CO in Utrecht bestierde. Of Janita Sassen, met wie ik voor PGGM&CO vier keer per jaar op pad ga om de coverreportage te maken. Met Josje Deekens bracht ik jarenlang het werk van justitieel medewerkers in beeld in opdracht van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Ook met vormgeefster Martine Eyzenga heb ik prachtige dingen gemaakt. Allemaal aardige, enthousiaste mensen die net als ik gaan voor het mooiste.

 

Andere opdrachtgevers waren en zijn: Ministerie van SZW / Ministerie van Justitie / Hogeschool Utrecht (Trajectum) / Universiteit Utrecht (Ublad) / Staatsbosbeheer / AxionContinu / SPF Beheer / Gemeente Utrecht / Gemeente Nieuwegein / Gemeente Amsterdam / Projectbureau Leidsche Rijn / NedTrain / de Alliantie / IVN / Natuur en Milieu / E.ON / MesosGroep / TU Delft / KPMG / TNT Post / Saltro / IND / Stichting Rhijnhuysen / KRO / RailAlert / Vereniging Spierziekten Nederland / Hogeschool Domstad / Nbbe / Maatschap voor Communicatie / Abellio / JCM Context / ZB Communicatie / Hoogte 80 / Van Lanschot Bankiers